8Kilo tager ansvar

Vi lever i en tid, hvor klimaforandringer og biodiversitetskrise kalder på handling. Derfor har vi et fælles ansvar, både som individer og som virksomhed, for at gøre alt, hvad vi kan, for at passe godt på vores klode og vores medmennesker. Det ansvar tager vi seriøst i 8Kilo.

Samtidig er vi bevidste om, at lige netop vores branche er en af dem, der kræver allerflest ressourcer fra vores planet, og derfor ligger det os ekstra meget på sinde, at vi tager bevidste og ansvarlige valg, både i det store hele som virksomhed, og når det kommer til hverdagen på vores kontor. Herunder kan du dykke ned i de mange tiltag, vi arbejder med hos 8Kilo, for at tage medansvar for vores fælles fremtid.

Vores frokostordning

Hos DABBA får vi en fuldkommen klimavenlig frokost, som bliver leveret direkte til vores dør af cykelbude.

Alle på kontoret har truffet en fælles beslutning at spise vegetarisk 1-2 gange om ugen. Og faktisk er nogle af os endda gået over til at spise vegetarisk hver dag. Den smarte frokostordning fra DABBA giver os mulighed for at tilpasse vores frokost individuelt, så de imødekommer vores forskellige præferencer fra dag til dag.

Du kan læse mere om vores beslutning om ordningen her: DABBA


Remote Work

Da mange af os har små børn, er en af de store fordele ved vores arbejde at vi kan arbejde alle steder fra. Det betyder, at meget arbejde foregår hjemmefra så vi kører meget mindre. Sådan bidrager vi til at reducere CO2-udledningen og samtidigt opnår vi en besparelse af brændstof.

Ifølge vores beregninger sparer vi årligt intet mindre end 9,5 tons CO2 ved at praktisere fjernarbejde.

Læs mere om vores arbejdstilgang: Fjernarbejde


Better commerce for a better planet

Selvom vi er en mindre virksomhed, deler vi og Shopify en fælles forpligtelse overfor miljøet. Små, men mere bæredygtige, valg har positiv påvirkning og vores bevidste bæredygtige indsats spiller en væsentlig rolle.

Planen for 2023: Vi prøver at forstå vores klimapåvirkning og identificere handlinger, der kan reducere vores CO2-aftryk.
Visionen for 2024: Vores mål er at opnå fuld CO2-neutralitet.
Langsigtet vision: Vi stræber efter at blive CO2-positive ved at give mere tilbage til miljøet, end vi bruger.

Du kan læse mere om, hvad både vi og Shopify gør for vores klima her: Klimabevidsthed  


Climaider

I bæredygtighedens navn har vi også valgt at integrere Climaider-platformen som en central komponent i vores klimastrategi. Gennem Climaider kan vi analysere og vurdere vores CO2-aftryk, identificere områder, der kan forbedres og realisere vores mål om CO2-neutralitet. Climaider er et værdifuldt redskab, der belyser vores klimaaftryk. Det spiller en vigtig rolle i opfyldelsen af vores ambitiøse mål for 2025, hvor vi stræber efter CO2-positivitet.

Hvis du vil vide mere, kan du se mere om platformen her: Climaider


Merkur Andelskasse

Vi har taget et bevidst valg om at placere vores penge i Merkur.

Læs mere om hvorfor her: Merkur Andelskasse


Danmarks naturfredningsforening

Vi er medlem af naturfredningsforeningen for at støtte op om deres lokale, nationale og internationale arbejde. Vores donation er med til at:

- Skabe mere plads til naturen
- Beskytte og bevare naturperler for eftertiden
- Farve den politiske dagsorden grøn

Læs mere om foreningens arbejde her: Danmarks naturfredningsforening


Slukker for strømmen

Når vores arbejdsdag på kontoret er slut, tager vi ansvar for miljøet ved at slukke for strømmen. Vi sørger for, at vores skærme, skriveborde, internet og andre elektroniske enheder ikke blot forbliver i standby-tilstand. Det er en lille, men værdifuld handling, der bidrager at beskytte vores planet. 


Grønne planter

På kontoret har vi valgt at have masser af grønne planter, ikke kun for deres æstetik, men også for deres positive indvirkning på vores arbejdsmiljø. Ud over at forbedre luftkvaliteten og skabe det ideelle indeklima tilføjer planterne en beroligende atmosfære og bringer samtidig liv til vores kølige nordiske indretning.


UNICEF

Vi giver et fast bidrag til UNICEF for at støtte deres arbejde med at forme en mere inkluderende verden og fremme global solidaritet samt børns rettigheder. Vores bidrag hjælper sårbare børn overalt med at få adgang til sundhedspleje, uddannelse og beskyttelse.

Læs mere om hvad vores støtte bidrager til her: UNICEF

Er det nok?

Nej bestemt ikke, men vi arbejder hver eneste dag på at blive bedre. Derfor er det en prioritet for at løbende at gøre flere klimavenlige tiltag, så vores virksomhed kan bidrage så meget som overhovedet muligt til den grønne og ansvarlige dagsorden. Har du idéer til, hvad vi kan gøre yderligere, eller er du interesseret i et partnerskab med os med bæredygtighed i centrum, er du mere end velkommen til at kontakte os på hello@8kilo.dk