8Kilo tager ansvar

Vi lever i en tid, hvor klimaforandringer og biodiversitetskrise kalder på handling. Derfor har vi et fælles ansvar - både som individer og som virksomhed - til at gøre alt, hvad vi kan for at passe godt på vores jordklode og selvfølgelig også på vores medmennesker. - Det ansvar tager vi seriøst i 8Kilo! 

Samtidig er vi bevidste om, at lige netop den branche, vi arbejder i, er en af dem, der kræver allerflest ressourcer fra vores fælles planet, og derfor ligger det os ekstra meget på sinde, at vi tager bevidste og ansvarlige valg - både i det store hele som virksomhed, og når det kommer til hverdagen her på kontoret.

Herunder kan du dykke ned i de mange tiltag, vi arbejder med hos 8Kilo, når det kommer til at tage ansvar for vores fælles fremtid.

Vores frokostordning

Hos DABBA får vi en gennemsyret klimavenlig frokost, som bliver leveret direkte til vores dør af cykelbude.

Vi har sammen her på kontoret truffet den fælles beslutning at spise vegetarisk 1-2 gange om ugen. Og faktisk er nogle af os endda gået over til, at spise vegetarisk hver dag. Den smarte frokostordning fra DABBA giver os mulighed for at tilpasse vores frokost individuelt og herved imødekomme vores forskellige præferencer fra dag til dag.

Du kan læse mere om vores beslutning om denne ordning her: DABBA


Remote Work

Da mange af os har små børn, er en af de store fordele ved vores arbejde at vi kan arbejde alle steder fra. Det betyder at meget arbejde foregår hjemmefra og dermed resultere i meget mindre kørsel. Ved denne arbejdstilgang bidrager vi til at reducere CO2-udledningen samt opnår vi en besparelse af brændstof!

Ifølge vores beregninger sparer vi årligt intet mindre end 9,5 tons CO2 ved at praktisere fjernarbejde!

Læs mere om vores arbejdstilgang: Fjernarbejde


Better commerce for a better planet

Selvom vi er en mindre virksomhed, deler vi med Shopify en fælles forpligtelse til miljøet ved at træffe bæredygtige valg. Små ændringer har positiv påvirkning, og vores bevidste indsats for bæredygtighed spiller en væsentlig rolle.

Planen for 2023: Vi søger at forstå vores klimapåvirkning og identificere handlinger, der kan reducere vores CO2-aftryk.
Visionen for 2024: Vores mål er at opnå fuld CO2-neutralitet.
Langsigtet vision: Vi stræber efter at blive CO2-positive ved at give mere tilbage til miljøet end vi bruger.

Du kan læse mere om, hvad både vi og Shopify gør for vores klima her: Klimabevidsthed  


Climaider

I vores dedikation til bæredygtighed har vi valgt at integrere Climaider-platformen som en central komponent i vores klimastrategi. Gennem Climaider kan vi analysere og vurdere vores CO2-aftryk, identificere områder, der kan forbedres, og realisere vores mål om CO2-neutralitet. Climaider fungerer som et værdifuldt redskab til at belyse vores klimaaftryk og spiller en vigtig rolle i opfyldelsen af vores ambitiøse mål for 2025, hvor vi stræber efter CO2-positivitet.

Hvis du ønsker yderligere information, er du velkommen til at læse mere her: Climaider


Merkur Andelskasse

Vi har taget et bevidst valg om at placere vores penge i Merkur.

Læs mere om hvorfor her: Merkur Andelskasse


Unicef

Vi er stolte af at støtte UNICEF i deres mission om at skabe en bedre fremtid for verdens børn. Sammen arbejder vi for at sikre sundhed, uddannelse og beskyttelse til sårbare børn over hele kloden.

Læs mere om vores engagement i kampen for børns rettigheder her: UNICEF


Danmarks naturfredningsforening

Vi er medlem, da vi ønsker at støtte op omkring foreningens arbejde, som de engagerer sig i både lokalt, nationalt og internationalt. Vores donation er med til at:
- Skabe mere plads til naturen
- Beskytte naturperler for eftertiden
- Gøre den politiske dagsorden grøn

Læs mere om hvad vores medlemskab bidrager til her: Danmarks naturfredningsforening


Slukker for strømmen

Når vores arbejdsdag på kontoret er slut, tager vi ansvar for miljøet ved at slukke for strømmen. Vi sørger for, at vores skærme, skriveborde, internet og andre elektroniske enheder ikke blot forbliver i standby-tilstand. Det er en lille, men værdifuld handling, der bidrager at beskytte vores planet. 


Grønne planter

På kontoret har vi valgt at have masser af grønne planter, ikke kun for deres æstetik, men også for deres positive indvirkning på vores arbejdsmiljø. Ud over at forbedre luftkvaliteten og skabe det ideelle indeklima tilføjer planterne en beroligende atmosfære og bringer samtidig noget liv til vores skønne nordiske indretning.

Er det nok?

Nej bestemt ikke, men vi arbejder hver eneste dag på at blive bedre. Derfor er det en prioritet for at løbende at gøre flere klimavenlige tiltag, så vores virksomhed kan bidrage så meget som overhovedet muligt til den grønne og ansvarlige dagsorden. Har du idéer til, hvad vi kan gøre yderligere, eller er du interesseret i et partnerskab med os med bæredygtighed i centrum, er du mere end velkommen til at kontakte os på hello@8kilo.dk