MOMS ONE STOP SHOP

Disclaimer: Hos 8Kilo er vi ikke momseksperter, og vi anbefaler, at man vender momsspørgsmål med en revisor. Ønsker man vores hjælp til opsætning i Shopify gør vi opmærksom på, at 8Kilo ikke er ansvarlig for følgeskader, herunder driftstab, fejl, tab eller forvanskning af data, mistet avance eller andre indirekte tab.

 

FORDELE VED MOMS ONE STOP SHOP

  1. Højere avance for danske webshops, der sælger i udlandet
  2. Kloner giver mulighed for at vise ex. moms priser i shoppen til kunder uden for EU.
  3. På EU shop kan du vise fast pris - men variere momsandelen
  4. Minus udfordring med at der bliver vist ex moms priser på Instagram og Facebook
  5. Momsen skal afregnes ét sted, uanset hvilke lande du sælger til

 

ULEMPER VED MOMS ONE STOP SHOP

  1. Kræver klonshop, hvis du vil sælge uden moms uden for EU

 

Endelig. Den 1. juli kan alle danske virksomheder, der sælger for minimum 10.000 euro uden for landets grænser i EU benytte sig af de nye momsregler, one stop shop.

For danske webshops vil det styrke konkurrenceevnen og give mindre bøvl!

Hvorfor? Jo, fordi danske webshops fremover kan nøjes med at opkræve den lokale moms i modtagerlandet, hvor momsen typisk er lavere end i Danmark. Og det hele skal kun registreres ét sted. Det er en kæmpe fordel.

Husk at tilmelde jer one stop shop inden den 1. juli: Nye momsregler

Nye muligheder og nye regler kommer desværre ikke uden ny opsætning i Shopify. Det er en markant ændring. Og for nogle vil det virke en anelse uoverskueligt. Men der gemmer sig altså nogle spændende muligheder.

Med klonshops kan du sælge med lokal moms til EU-lande og uden moms til ikke-EU lande:


Shopifys løsning:

Shopify tager højde for de nye regler, og systemet vil automatisk udregne den korrekte momssats. Men der er en udfordring.

Den nye momsudregning tager ikke højde for salg uden for EU. Det betyder, at man ikke længere kan sælge uden moms til ikke-EU lande, hvis man samtidig vil opkræve lokale momsrater i EU.

Med moms script har vi hidtil kunne sælge inkl. moms i EU og ekskl. moms uden for EU. Det kan vi stadig efter den 1. juli. Men det vil nu give skæve priser i EU, da momssatsen nu varierer.

Vil vi derimod give alle EU-kunder den samme pris – men hvor andelen af moms varierer – så vil også kunder uden for EU skulle betale fuld pris.


8Kilos løsning:

Vi har en løsning, der giver begge muligheder.

Med klonshops kan vi lave en shop inkl. moms og en shop ekskl. moms. Altså en shop for EU-kunder og en shop for ikke EU-kunder.

Dette vil ikke blot sørge for, at alle kommer til at betale det korrekte beløb. Men det giver også mulighed for – i modsætning til tidligere – at vi kan vise ex. moms priser på sitet til ikke-EU kunder.

Dette kan blive en kæmpe gevinst. For hidtil har ikke-EU kunder set prisen inkl. dansk moms. Og først i checkout er momsen blevet trukket fra. Med det nye setup kan man altså vise priser, der er 20% billigere. Vi gætter på, at det vil give flere salg!

Og da de to kloner har samme sprog og valuta, vil det være nemt at synkronisere og undgå dobbeltarbejde.

Er du SPY-kunde eller på Shopify PLUS, kan vi muligvis tilbyde en anden løsning.

Vi er klar over, at nogle ikke ønsker kloner. Det forstår vi godt. Og vi gør alt, hvad vi kan, for at se, om der findes en anden løsning. Vi må dog understrege, at det er Shopifys måde at håndtere moms på. Og vi er underlagt platformen.

Shopify giver kun adgang til checkout kodefilen for Shopify Plus kunder – og det gør det nærmest umuligt for os at påvirke, hvad der sker i checkout.

Når det er sagt, er vi begejstrede over, at danske webshops fremover kan tjene mere på de enkelte salg i EU. Det er værd at fejre!