logo

Magento

Hvorfor vælge Magento som webshop platform (cms)?

Magento er det mest anvendte CMS (Content Management System) indenfor webshop moduler i verden, og af gode grunde. Det er ejet af eBay, hvilket kan siges at være et kvalitetsstempel af rang. Magento er det man kalder et Open Source System, hvilket i bund og grund betyder, at systemet kan anvendes gratis af alle, og videreudvikles af alle. Udviklere verden over specialiserer sig i, at udvikle Magento-webshops for specifikke virksomheder, imens andre udviklere lever af, at udvikle webshop-temaer og plugins, som sættes til salg online på fx Themeforest.net. Billedet nedenfor visualiserer ganske fint at det er det mest anvendte webshop modul i verden:

Hvorfor er Magento så godt? Svaret er Open Source


Hvorfor er Magento så godt? Svaret er Open Source

Grundet at systemet er Open Source, gøres der plads til, at alle og enhver kan være innovative. Alle kan byde ind og udvikle deres idéer og moduler, omend det er integrationer mellem Magento og andre systemer, udvikling af nye features, eller unikke designs. Der er også plads til brugerdefinering – at skræddersy en webshop efter en bestemt virksomheds specifikke behov. Open Source skaber en helt særlig tilpasningsevne, andre webshops sjældent besidder.

Her er nogle af Magentos mange fordele:

  • Magento har et samfund bag sig. Et stort, hurtigt voksende og talentfuldt ét af slagsen, hvor alle arbejder på, at gøre platformen en bedre oplevelse. Mangler du en funktion, et plugin eller en feature, kan du højst sandsynligt finde det og for en brøkdel af den pris det ville koste dig, at få nogen til at udvikle det selv fra bunden.
  • Magento fås i forskellige versioner: Community Edition (Open Source), Enterprise Edition (Mod betaling – Henvender sig til store virksomheder) og Magento Go (Hosting). Den mest anvendte version er Community Edition.
  • Webshop apps i og plugins lavet til Magento er generelt responsive (mobilvenlige)
  • Brugervenlig betalingsprocess – Muligt at inkorporere flere betalingsløsninger, så den besøgende har flere betalingsmuligheder at vælge imellem
  • Indeholder avancerede SEO funktioner som kan hjælpe dig med at indbringe organisk trafik, mhp. at spare digitale marketingsomkostninger
  • Mulighed for integrering af ERP system (lagersystem) via udvidelser og plugins


Magento er en stor verden at begå sig ud i, og det kan ofte være svært for nyankomne, at finde sig godt til rette på helt egen hånd. Nedenfor er en mindre liste af nogle de ting, man kan betragte som værende ulemper ved platformen:

  • Læringskurven kan være stejl. Selv en erfaren PHP programmør vil finde det nødvendigt, at tage sig tid til at lære og forstå.
  • Uddannelse/ træning behøves ofte. Platformen er stor og rummer mange muligheder, skal man som administrator af siden gøre noget ud-af-boksen med sin webshop, kan opgaven være meget kompleks, eftersom måden at gøre disse ting på ikke er åbenlyse.
  • Ingen live-support. Bruger du Community Edition som de fleste andre, og har du brug for ekstern hjælp, kan responstiden var langvarig. Ofte er den eneste mulighed for support, at finde svar i Magento forums, eller at skrive et oplæg om dit problem i disse forums.
  • Du har et lavt budget. Ønsker du ikke at bruge mere end ca. 1500 kr om måneden på vedligeholdelse og udvikling, er Magento muligvis et for krævende modul for dig. Har du relativt få varer i din webshop, kan platformen ligeledes være en unødvendigt stor mundfuld.


Magento – Den fleksible løsning

Med Magento er mulighederne mange, og er du en lille, mellem eller mellemstor virksomhed som ønsker at sætte ny webshop op, er det oftest en god idé at involvere et Magento udviklingshus, som kan skræddersy shoppen til dig, samt træne dit personale i drift og udvikling.